Ads 468x60px

dimarts, 25 de febrer del 2014

27F – ESTUDIANTS EN LLUITA!

L’Estat espanyol continua amb la seva ofensiva contra els drets fonamentals, i els i les estudiants no es salven d’aquest atac. Al llarg dels últims anys hem pogut veure com s’imposava el Pla Bolonya a la Universitat, mercantilitzant l’ensenyament públic i convertint-lo en un simple producte de consum sols a l’abast dels adinerats; hem assistit a la consolidació de la LOMQE, clara declaració d’intencions del Govern espanyol i el seu Ministre Wert per imposar les seves posicions elitistes, sexistes i nacional – catòliques; així com ara ens trobem davant l’amenaça que representa l’EU-2015, que no és sinó la consolidació del Pla Bolonya, i que pretén assentar les bases que permetin que la Universitat formi treballadors en funció de les demandes del mercat capitalista, negant a l’estudiantat una educació igualitària, reflexiva i solidària.

Davant aquests atacs directes cap a l’educació pública, que ha d’estar necessàriament al servei del poble treballador, els i les estudiants hem de moure fitxa i organitzar-nos per defensar allò que per dret ens hauria de pertànyer. Però no ens enganyem, el nostre principal enemic no ocupa el càrrec de Ministre d’Educació (que també), ni tan sols el de President del Govern; el nostre pitjor enemic és el sistema que fomenta l’individualisme, la competitivitat, la ignorància i l’elitisme: és el sistema capitalista, arrel de tots els problemes que ens envolten, tant a nosaltres com a altres milions de treballadors, aturats, pensionistes, etc. que es veuen condemnats a la misèria a diari mentre que els culpables d’aquesta viuen a cos de rei, pixant-se a sobre nostre mentre ens diuen que plou.

És per aquesta raó que no podem conformar-nos amb defensar la Universitat Pública en termes abstractes. Està a les nostres mans l’organització d’òrgans de contrapoder oposats a la dominació capitalista, lligar la nostra lluita com a estudiants a la participació activa en torn a la lluita pel socialisme, únic sistema econòmic i social que ens podrà garantir una educació pública, gratuïta i digna per tots els fills de la classe treballadora.

Des de Resisteix fem una crida a totxs els i les estudiants a secundar activament la Vaga d’Ensenyament del proper 27-F, i animem a treballar per assentar les bases d’un moviment estudiantil de classe i revolucionari que avanci cap a formes de lluita més contundents, com ara la vaga indefinida del sector educatiu. Som conscients de que l’educació no té solució baix el jou de dominació capitalista, pel que no ens cansarem de recordar que la lluita no ha d’ésser per una utòpica “educació progressista” que tingui cabuda baix aquest sistema de constant explotació, sinó per una lluita subordinada als interessos de la classe del poble treballador. No lluitem per unes cadenes daurades, lluitem per destruir-les.

“Necessitem una altra educació per una altra societat, i una altra societat per una altra educació”
(Marx)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada